Leren en werken

De kerntaak van het Vergadercentrum DJI is het zorgen voor een geslaagde re-integratie van gedetineerden. Het Vergadercentrum DJI fungeert hiervoor als pijler. Want hier gebeurt het allemaal: leren, werken, examen doen en diploma behalen. Dat vormt de basis voor een succesvolle terugkeer in de samenleving.

Bart Gorter - hoofd arbeid:

"Wij leiden hier gedetineerden op, laten hen werkervaring opdoen en een erkend diploma halen. Dat doen we in een omgeving waarin hun zelfstandigheid steeds verder toeneemt. Ons ultieme doel is door te groeien naar een situatie waarin het vergadercentrum van A tot Z door onze gedetineerden wordt bestierd. En tegelijkertijd streven we ernaar onze gasten service en en kwaliteit te bieden. Alles volgens de wettelijke regels die gelden voor voedselveiligheid."

Opleidingen

Het Vergadercentrum DJI biedt momenteel drie opleidingen aan: Hygiƫnecode HACCP, Cateringmedewerker en Rijvaardigheid groepsvervoer. Een opleiding duurt zo'n acht weken. Aan het eind van de opleiding doen de vrouwen examen. Wanneer het resultaat daarvan positief is, krijgen zij een erkend diploma. Met dit diploma en de opgedane ervaring in het vergadercentrum, kunnen de vrouwen na detentie een nieuwe start maken in de samenleving.