Functie Justitieel verpleegkundige

Als justitieel verpleegkundige bij Dienst justitiële Inrichtingen (DJI) ben je verantwoordelijk voor het stellen van verpleegkundige diagnoses en lever je verpleegkundige zorg aan gedetineerden.

Zorg is een belangrijk thema binnen DJI. De Dienst Justitiële Inrichtingen is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg voor mensen die dit ondergaan. Binnen de justitiële inrichting zorg jij als justitieel verpleegkundige dat justitiabelen die zorg krijgen.

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, zorg- en behandelinrichtingswerkers en psychiaters. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

Wat doet een justitieel verpleegkundige?

Carlijn is justitieel verpleegkundige. Ze verleent medische zorg aan volwassen gedetineerden die in een penitentiaire inrichting verblijven. Wat vindt ze boeiend aan haar werk? En aan welke eisen je moet voldoen om deze functie te kunnen uitvoeren?

"Ik heb een superleuke baan! Wat ons werk als Justitieel Verpleegkundige uniek én uitdagend maakt, is het leveren van goede zorg binnen een dynamische detentieomgeving. Ook justitiabelen hebben recht op zorg. Het geeft mij energie om mensen te kunnen helpen in de bijzondere omgeving van een justitiële inrichting. Het vergt een andere aanpak dan bij mensen buiten. Elke dag weer maatwerk leveren geeft me energie en daagt me uit!”

Wil jij aan de slag als verpleegkundige bij DJI? Hier vind je alle vacatures.
Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor meer informatie contact op met het Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie

  • 088 07 54321