Functie Medewerker Arbeid (werkmeester)

Zoek jij een uitdagende baan op mbo niveau, waarin je echt wat kunt betekenen in het leven van een ander? En steek je als het nodig is zelf ook de handen uit de mouwen?

Als medewerker arbeid bij de Dienst Justitiƫle Inrichtingen (DJI) begeleid en motiveer je op een arbeidszaal een groep van gemiddeld 12 tot 24 gedetineerden. Een groot deel van je tijd ben je actief in de aansturing van de productie bezig en steek je, waar nodig, zelf ook de handen uit de mouwen. Jij zorgt voor de orde, rust en veiligheid. Door jou worden productiedoelen behaald en is de kwaliteit van het product gewaarborgd.

"De diversiteit aan gedetineerden waarmee ik werk, vraagt elke keer weer om een andere aanpak. Mensen met plezier aan het werk zien en helpen opbloeien, dat zijn de krenten in de pap en maakt dat mijn werk zo leuk is. Daarnaast is het runnen van het productieproces heel uitdagend."

Spreekt dit je aan?

Ben je in het bezit van een mbo-3 diploma op het gebied van Zorg en Welzijn of in een technische richting (bijvoorbeeld productie, onderhoud, logistiek, metaal, houtbewerking, textiel, voeding, of onderhoud gebouwen)? Solliciteer dan nu! Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je hebt in je functie te maken met ervaren professionals waaronder complexbeveiligers en penitentiair inrichtingswerkers. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

Wat doet een medewerker arbeid (werkmeester)?

Marco is werkmeester, of ook wel Medewerker Arbeid genoemd. Zijn werkplek is een arbeidszaal in een justitiële inrichting, waar hij gedetineerden begeleidt bij de arbeid en verantwoordelijk is voor het productieproces.

Interne basisopleiding

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen.

Twijfel je of je niet beter als complexbeveiliger, beveiliger DV&O of penitentiair inrichtingswerkers wilt instromen? In de functiematrix onderaan vind je uitgelegd wat de verschillen zijn tussen deze uitvoerende functies.

Wil jij aan de slag als medewerker arbeid? Hier vind je alle vacatures.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor meer informatie contact op met het Shared Service Center DJI, afdeling Werving & Selectie

  • 088 07 54321