Psychiater bij het NIFP

Wil je weer eens echt tijd voor je patiënt? In gesprek met je patiënt? Ben je nieuwsgierig en zoek je zaken graag tot de bodem uit, zeker ook in diagnostische zin?

Als psychiater bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) behandel je mensen in detentie of in vreemdelingenbewaring. De complexiteit van de problematiek zoals verslaving, persoonlijkheidsstoornis, psychoses en stemmingsstoornissen spreken je aan. Je kennis van de forensische psychiatrie, state-of-the-artbehandelmethoden, psychofarmaca en risicotaxatie kun je hier dan ook goed inzetten.

Je werkt in een multidisciplinair team van GZ-psychologen, arts-assistenten, casemanagers en verpleegkundig specialisten. Bij het NIFP krijg je de mogelijkheid om de functie fulltime of parttime uit te voeren of bijvoorbeeld in combinatie met een eigen praktijk.

Wat doet een psychiater bij het NIFP?

Jan Frederik is psychiater bij het NIFP. Hij behandelt patiënten met complexe, vaak uitdagende (multi)problematiek. Ook is hij betrokken bij het indiceren voor en de totstandkoming van ambulante pro Justitia rapportages. In deze rapportages wordt de rechter geadviseerd over de diagnostiek, recidivekans en behandeling van een verdachte.

“Het is natuurlijk toch een gevangenis en iemand anders heeft besloten dat ze hier moeten zijn. Dat maakt wel dat ik in het contact met de patiënt kan uitleggen, dat ik daar niet over ga. Op die manier probeer ik tot een samenwerking te komen. Het gaat hier echt specifiek om de zorg.”


Wil jij meer weten over de functie van psychiater, hier vind je er meer informatie over.

Heb je vragen over de functie?

Neem voor meer informatie contact op met

Margot van Berkel