Functie verpleegkundig ZBIW'er

Als (verpleegkundig) zorg- en behandelinrichtingswerker (ZBIW'er) vervul jij bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een belangrijke rol bij de dagelijkse zorg, beveiliging en bewaring van gedetineerden met een psychische aandoening.

Zorg is een belangrijk thema binnen DJI. In jouw functie ligt daar de nadruk op. Binnen een justitiële inrichting begeleid je gedetineerden met ernstige psychiatrische ziektebeelden.
Je verleent niet alleen medische zorg, maar werkt vooral op het snijvlak van beveiliging en zorg.
Je begeleidt patiënten op de leefafdeling met hun dagelijkse bezigheden en behandeling. Als lid van het multidisciplinaire behandelteam ben je nauw betrokken bij de diagnosestelling, begeleiding en behandeling van een groep gedetineerden.

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, verpleegkundigen en psychiaters.
Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

Wat doet een verpleegkundig ZBIW'er?

Marc is verpleegkundig zorg- en behandelinrichtingswerker (ZBIW’er) en werkt in een penitentiair psychiatrisch centrum van DJI. Een uitdagende baan, want hij werkt op het snijvlak van beveiliging en zorg met een bijzondere doelgroep: gedetineerden met ernstige psychosociale problemen.

"Het is in mijn werk niet te voorspellen hoe de dag gaat lopen. Professionaliteit voor mij is het begeleiden van de gedetineerde patiënten zonder vooroordeel en de persoon achter de ziekte te zien. Het gaat allemaal om persoonlijke begeleiding, de juiste interventies en goede zorg bieden.”

Wil jij aan de slag als ZBIW’er? Hier vind je alle vacatures.
Wij kijken uit naar je sollicitatie!