Ontslag medewerker DCR vanwege invoer contrabande

Op 21 september jl. is een medewerker van Detentiecentrum Rotterdam (DCR) op staande voet ontslagen. Het ontslag volgde na de vaststelling dat de medewerker bij binnenkomst contrabande had ingevoerd. Hiervan is ook aangifte gedaan bij de KMAR.   

Illustratie integriteit met tekstenwolk
Beeld: ©DJI

De betreffende medewerker liep niet toevallig tegen de lamp. De directie van DCR verdacht de medewerker, op basis van interne signalen, al eerder van het binnensmokkelen van contrabande.

Samen met de Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid (LBB) is vervolgens een plan gemaakt om met een gerichte actie de medewerker op heterdaad te betrappen. Tijdens de toegangscontrole op 21 september bleek de medewerker alcohol bij zich te hebben. De KMAR heeft hem direct aangehouden en de alcohol in beslag genomen.

De invoer van contrabande in de inrichtingen van DJI is zeer ondermijnend en bovendien strafbaar. Als we dit ontdekken, treden we onmiddellijk op. Wij staan voor een veilig leef- en werkklimaat in onze inrichtingen. Dat zijn we verplicht aan al onze medewerkers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor DJI.